top of page

NSN GROUP CHAT

Public·1914 members

Daniel Harrison
Daniel Harrison

Co bardziej wpływa na wygodę korzystania z platformy: prosty interfejs czy liczba dostępnych opcji?

Jeszcze niedawno uważałem, że im więcej funkcji ma dana platforma, tym lepiej. Zmieniłem zdanie, kiedy próbowałem znaleźć jedną konkretną sekcję na telefonie i przez kilka minut przechodziłem między zakładkami. Później korzystałem z prostszego serwisu, który miał mniej możliwości, ale wszystko było pod ręką. Jak jest u was: bardziej cenicie przejrzysty interfejs czy szeroki wybór dostępnych opcji?

12 Views
lilidepp945
2 days ago

Z mojego doświadczenia wynika, że duża liczba opcji ma sens tylko wtedy, gdy są one logicznie uporządkowane. Dla porównania przeglądałem ostatnio

gdzie opisano podział platformy na różne sekcje oraz sposób korzystania z niej na urządzeniach mobilnych. Taki przykład dobrze pokazuje, że rozbudowana zawartość nie musi przeszkadzać, o ile użytkownik szybko rozumie, gdzie czego szukać. Sam zwykle wybieram prostą nawigację, czytelne menu i możliwość filtrowania. Bez tego nawet ciekawa funkcja może pozostać niezauważona.

Members

• daysinnmodaysinnmo
    daysinnmo
  • adadminadadmin
    adadmin
  • colleencolleen
    colleen
  • andrew.brunetteandrew.brunette
    andrew.brunette
  • assessorassessor
    assessor
bottom of page